Новини
23 Вересня 2019
849

Союз на $4 мільярди: Hyundai та Aptiv разом розроблятимуть безпілотні авто

Обидві сторони інвестують в підприємство рівними частинами — 50:50

Південнокорейська компанія Hyundai Motor Group і компанія Aptiv зі штаб-квартирою в Дубліні (Ірландія), раніше відома як Delphi Automotive, оголосили про створення спільного підприємства з рівною участю. СП займеться розробкою безпілотних автомобілів, повідомляє Reuters.

Як повідомляється, обидві сторони інвестують в підприємство по $2 млрд.

Компанії Hyundai Motor Group, Hyundai Motor, Kia Motors і Hyundai Mobis спільно внесуть $1,6 млрд у формі грошових коштів та $400 млн у формі послуг з проектування транспортних засобів, ресурсів НДДКР (науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи) і доступу до інтелектуальної власності.

У свою чергу компанія Aptiv надасть спільному підприємству свої технології безпілотного руху, інтелектуальну власність і близько 700 співробітників, які займатимуться розробкою масштабованих рішень для безпілотного руху.

Очікується, що спільне підприємство почне тестувати повністю безпілотні системи вже у 2020 р. До 2022 р. матиме готову до експлуатації платформу, доступну для виробників автомобілів і роботів.

Операцію ще повинні схвалити регуляторні органи. Очікується, що вона буде завершена на початку другого кварталу 2020 р.

Наадаємо, Hyundai Motor Group інвестувала €80 млн ($90 млн) в хорватську компанію Rimac, що займається виробництвом електрифікованих гіперкарів, в рамках нового технічного партнерства. Обидві компанії планують спільними зусиллями розробити два електромобіля.

Стартап Aurora оголосив про співпрацю з італійсько-американською корпорацією Fiat Chrysler щодо створення автономних платформ для комерційних автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram