Новини
7 Вересня 2021
713

Hyundai до 2028 року випустить версії всіх комерційних автомобілів на водневому паливі

Єдиний пасажирський автомобіль групи на паливних елементах — позашляховик Hyundai Nexo

Hyundai Motor Group повідомила у вівторок, 7 вересня, що планує випустити версії всіх комерційних транспортних засобів на водневих паливних елементах до 2028 року. А також ще через два роки знизити ціни на них до рівня електромобілів, повідомляє Reuters.

Зазначається, що група, до якої входять Hyundai Motor Co і Kia Corp, вже випустила один автобус і одну вантажівку, Xcient Hyundai, що працюють на паливних елементах.

Два південнокорейських автовиробників пропонують 20 моделей комерційних транспортних засобів, враховуючи вантажівки, автобуси та фургони. Їх продажі минулого року становили близько 287 тис. одиниць.

“Єдиний пасажирський автомобіль групи на паливних елементах — позашляховик Hyundai Nexo. Компанія повідомила, що розроблятиме автомобілі на паливних елементах для Kia і свого преміального бренду Genesis. Вони можуть бути представлені після 2025 року”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Hyundai, у світі щорічно виробляється близько 10-15 тис. автомобілів на водневих паливних елементах, якщо порівнювати з 4-5 млн електромобілів.

Серед інших великих автовиробників, що розвивають цю технологію — Toyota Motor Corp, BMW і Daimler.

Нагадаємо, у лютому у Південній Кореї ухвалили закон про впровадження водневого палива. Минулого року країна посіла перше місце за продажами автомобілів з водневим двигуном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram