Новини
13 Лютого 2021
757

Стали першими: У Південній Кореї затвердили закон про впровадження водневого палива

Минулого року країна посіла перше місце за продажами автомобілів з водневим двигуном

У Республіці Корея набрав чинності перший у світі закон, який регулює інфраструктуру водневого палива. Новий захід посилить безпеку та швидкість розробок з впровадження нового ресурсу, головне завдання закону — створити повноцінну й підзвітну інфраструктуру для водневого палива, повідомляє Korea Herald.

Видання зазначає, що тепер ціни на водень оновлюватимуться в онлайн-режимі — така система в державі вже діє відносно цін на традиційне паливо.

Крім того підприємства у транспортній сфері Кореї зобов’яжуть споруджувати необхідну інфраструктуру для водневих автомобілів. Також вводиться система державних стандартів безпеки, яким повинні будуть відповідати пристрої, що використовуватимуться під час виробництва.

У 2020 році Корея посіла перше місце за продажами автомобілів з водневим двигуном. До 2040 року в уряді сподіваються, що водневий автопарк країни складе 6,2 млн транспортних засобів. Найближчі 19 років у Південній Кореї розраховують побудувати 1,2 тис. водневих заправок, перевести 80 тис. таксі, 40 тис. автобусів і 30 тис. вантажівок на водневі двигуни.

Наразі Південна Корея є лідером на ринку водневого палива, який тільки починає розвиватися. Так, частка корейської компанії Hyundai склала 82% від загального продажу водневих автомобілів у світі.

У 2020 році продажі електромобілів вийшли на рекордний рівень, проте розробки та впровадження водню грають ключову роль у тих інфраструктурних сферах, де електричної тяги недостатньо — промисловості та авіатранспорті. Водень здатний замінити нафту, вугілля або природний газ у таких енерговитратних процесах.

Видання наголошує, що у Євросоюзі закликають прискорити перехід до виробництва “чистого водню”, оскільки водневе паливо найчастіше пов’язано з викидами парникових газів.

Раніше Investory News писали, що Європа та деякі країни світу починають активно готуватися до буму “зеленого водню”. Детальніше в матеріалі “Нульовий вихлоп: Чи стане водень потенційною альтернативою газу та нафти”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram