Новини
10 Червня 2019
963

Новий тандем: Aurora та Fiat Chrysler розроблятимуть безпілотні авто

Обидві сторони зацікавлені в комерційних технологіях автопілота

Фото: Aurora Innovation

Стартап Aurora оголосив про співпрацю з італійсько-американською корпорацією Fiat Chrysler щодо створення автономних платформ для комерційних автомобілів, повідомляє Reuters.

Як пише видання, подібна угода розширить сферу діяльності Aurora, що дозволить компанії пропонувати різноманітні послуги клієнтам, зокрема в області логістики та транзиту.

Крім того, обидві сторони зацікавлені в технологіях автопілота для комерційних застосувань, таких як автофургони.

Фінансові умови угоди не розголошуються.

Компанією Aurora керує Кріс Урмсон, колишній очільник проекту Google зі створення безпілотного автомобіля. Відомо, що Aurora не випускає власні авто. Натомість компанія формує партнерські відносини з автовиробниками, зокрема Volkswagen і Hyundai Motor, а також китайською Byton, щоб допомогти їм у створенні безпілотних транспортних засобів.

Компанія також входить до списку стартапів, автовиробників і великих технологічних компаній, які працюють над системами безпілотних авто і прагнуть отримати вигоду з інновацій в транспортній галузі.

Fiat Chrysler вже має партнерські відносини з Waymo, яка входить до холдингу Alphabet, що поставляє гібридні мінівени Chrysler Pacifica для парку безпілотників Waymo в американському штаті Аризона.

Нагадаємо, у лютому цього року компанія Amazon інвестувла у Aurora $0,5 млрд. Раунд фінансування очолила венчурна компанія Sequoia Capital. Крім неї і Amazon до інвестування приєднались холдингова компанія T.Rowe Price.

Як відомо, Fiat Chrysler Automobiles та французький автоконцерн Renault SA вели переговори про широке партнерство, частиною якого могло стати об’єднання значних сегментів бізнесу. Капіталізація новоствореної компанії могла б скласти $37 млрд. Однак, концерн Fiat Chrysler несподівано повідомив про те, що відкликає свою пропозицію. Якби автогіганти уклали угоду, новостворена компанія стала б третім у світі за величиною автовиробником після Volkswagen і Toyota, випускаючи спільно близько 8,7 млн автомобілів у рік.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram