Новини
27 Травня 2019
835

Fiat Chrysler і Renault створюють нового автогіганта

Капіталізація новоствореної компанії може скласти $37 млрд

Фото: Pixabay

Італійсько-американська корпорація Fiat Chrysler Automobiles та французький автоконцерн Renault SA ведуть переговори про широке партнерство, частиною якого може стати об’єднання значних сегментів бізнесу, повідомляє Reuters з посиланням на достовірні джерела.

За інформацією джерел, на переговорах, що проходили в неділю, обговорювалися різні варіанти взаємодії, в тому числі в галузі розвитку технології електрокарів, налагодження спільного випуску автомобілів і сумісності кінцевого продукту.

Сторони вивчають доцільність злиття на паритетних засадах, що призведе до створення нового автогіганта з капіталізацією близько $37 млрд і обсягом виробництва майже 9 млн легкових автомобілів і пікапів на рік.

Як стверджує агентство, таке підприємство посяде третє місце в світі після німецького концерну Volkswagen і японської Toyota, але випередить американську General Motors.

Renault і Fiat Chrysler обговорюють опцію обміну акціями. “Однак такий варіант покликаний закласти основу для злиття на більш пізньому етапі”, – повідомили агентству.

Одним з ймовірних результатів, за словами джерел, може стати приєднання Fiat Chrysler до альянсу Renault, Nissan Motor і Mitsubishi Motors, що має згладити протиріччя, які загострилися після арешту в кінці минулого року Карлоса Гона, колишнього глави Renault і Nissan.

Ще наприкінці березня корпорація Renault оголосила про намір протягом року відновити  переговори з японським Nissan про злиття, а потім об’єднатися в єдину компанію ще з одним автовиробником, швидше за все, з італійсько-американським Fiat Chrysler.

Як відомо, компанія Fiat Chrysler Automobiles першою у світі вирішила проблему з дотримання рівня викидів шкідливих газів, створивши відкритий пул на базі двох концернів – аби розрахунок середнього рівня вихлопів робився не по кожному окремому бренду всередині концерну, а для всіх вхідних в нього брендів разом.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram