Новини
10 Липня 2020
832

Amazon створить фонд на $100 мільйонів для премій співробітникам Zoox

Умови угоди ставлять собі за мету збереження штату 900 фахівців

Amazon планує створити фонд на $100 млн в акціях як винагороду для понад 900 співробітників компанії-розробника машин-безпілотників Zoox, повідомляє Reuters з посиланням на документи по угоді.

Компанія також може відмовитися від угоди, якщо більшість розробників відмовляться працювати на Amazon, пише видання.

У документах по угоді є два списки “ключових співробітників”, виявила агенція. Для закриття угоди всі розробники з першого списку повинні прийняти пропозицію про роботу на Amazon, з другого повинні залишитися як мінімум 19.

Крім того, є ще три списки: в Amazon повинні перейти 90% співробітників з перших двох переліків, і 88% — з третього. У чому полягає різниця цих списків й хто в них указаний, агенції з’ясувати не вдалося.

В кінці червня Amazon підтвердила покупку Zoox за $1,2 млрд, повідомляло Financial Times. За даними Reuters, сума угоди складе за $1,3 млрд. Сторони планують закрити операцію до вересня 2020 р. Особливість Zoox в тому, що компанія намагається створити повністю автономний автомобіль з нуля, а не переобладнати вже випущені машини.

За даними PitchBook, у 2018 р. Zoox оцінювався в $3,2 млрд. Згідно з документами по угоді з Amazon Zoox щомісяця втрачала по $30 млн з початку 2020 р., і до липня у компанії повинні були закінчитися готівкові гроші. Amazon могла позичити Zoox $30 млн при підписанні угоди, випливає з документів, а також надати додаткові позики до закриття угоди.

За документами угоди, після підписання ексклюзивної угоди про переговори з Amazon пропозиція про покупку Zoox надійшла від сторонньої компанії, яка запропонувала $1,05 млрд.

Джерела Reuters говорять, що це був розробник безпілотників Cruise, якого підтримують General Motors, Honda і SoftBank. Zoox не погодилася на пропозицію, тоді Cruise звернулася до співробітників компанії з пропозицією роботи, стверджує агенція.

30 червня The Information повідомило, що два старших інженери Zoox, Джеймс Філбін і Марк Віммершофф, приєдналися до підрозділу Waymo (“дочка” Alphabet), пише CNBC.

На момент публікації замітки Amazon і Zoox не відповіли на запити видання.

Як відомо, Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США заявив, що оштрафує компанію Amazon більш ніж на $134 тис. за порушення нею санкцій і поставку товарів і послуг в окупований РФ Крим, Іран і Сирію.

Також, дослідницька група Global Disinformation Index виявила, що рекламні цифрові платформи Google, Amazon і ряд інших технологічних компаній розмістять у поточному році рекламу на $25 млн на сайтах, що поширюють фейкову інформацію про коронавіруси.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram