Новини
9 Липня 2020
855

Компанію найбагатшої людини світу покарали за торгівлю в Криму

Amazon продавав товари та послуги жителям регіонів, щодо яких діють американські санкції

Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США заявив, що оштрафує компанію Amazon більш ніж на $134 тис. за порушення нею санкцій і поставку товарів і послуг в окупований РФ Крим, Іран і Сирію, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів США.

За даними влади США, у 2011-2018 рр. інтернет-рітейлер продавав товари та послуги жителям регіонів, щодо яких діють американські санкції. Крім того, компанія, за інформацією Мінфіну, безпосередньо обслуговувала осіб, які фігурували в американському чорному списку або працювали на дипломатичні місії країн, щодо яких введено обмеження.

Як пояснюється в заяві відомства, в цілому компанія провела кілька сотень заборонених транзакцій. Причиною порушень стала некоректна робота автоматизованої системи в Amazon, яка повинна перевіряти, чи знаходиться клієнт компанії під санкціями.

Нагадаємо, німецький банк Deutsche Bank виплатить штраф $150 млн. Штраф накладено за “значні порушення”, допущені банком при обслуговуванні рахунків скандально відомого фінансиста Джеффрі Епштейна.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram