Новини
8 Липня 2020
1 281

Deutsche Bank виплатить штраф у $150 мільйонів через скандального клієнта

За даними слідства, Банк продовжив співпрацю зі злочинцем навіть після виникнення підозр щодо незаконного використання грошових коштів

Нью-йоркське Управління з нагляду за діяльністю фінансового ринку (DFS) повідомило про досягнення угоди з Deutsche Bank, в рамках якого банк виплатить штраф у $150 млн. Штраф накладено за “значні порушення”, допущені банком при обслуговуванні рахунків скандально відомого фінансиста Джеффрі Епштейна, а також в ході ділового співробітництва з Danske Bank Estonia і FBME Bank.

Нью-йоркський регулятор зазначив, що в ході обслуговування рахунків Епштейна, звинуваченого в секс-торгівлі, організації проституції та секс з неповнолітніми, Deutsche Bank “не зміг належним чином контролювати трансакції на мільйони доларів, які цілком могли викликати додаткову увагу до діяльності Епштейна”.

Серед таких трансакцій DFS називає “грошові виплати членам яких публічно звинувачували у пособництві Епштейна при здійсненні сексуальних домагань стосовно жінок, платежі російським моделям, платежі за проживання в готелях і оренду нерухомості, платежі безпосередньо численним жінкам зі східноєвропейськими прізвищами, періодичні підозрілі зняття готівкових коштів — в цілому на $800 тис. — протягом чотирьох років”.

DFS також зазначив, що стосовно до ділової співпраці Deutsche Bank з естонським підрозділом Danske Bank і танзанійським FBME, які працювали з клієнтами на Кіпрі та у Росії, “Deutsche Bank не зміг належним чином контролювати діяльність їх іноземних клієнтів, що стосувалася операцій за їхніми рахунками та клірингу в доларах”.

“Danske Estonia виявився в центрі скандалу, пов’язаного з висновком великих коштів російських олігархів, а Deutsche Bank не зміг вжити відповідних заходів, які б завадили Danske Estonia переводити мільярди доларів за допомогою підозрілих трансакцій через рахунки Deutsche Bank в Нью-Йорку”, — йдеться у повідомленні.

Регулятор також зазначає, що схожим чином Deutsche Bank до самого останнього моменту продовжував свої контакти з банком FBME, який був звинувачений американськими регуляторами у відмиванні коштів, всупереч тому, що сам Deutsche Bank вважав FBME високоризиковим клієнтом.

Як відомо, Deutsche Bank повідомив, що досяг угоди з Google про співпрацю у сфері хмарних технологій. Банк має намір залучити хмарні технології Google, щоб модернізувати свої застарілі системи зберігання й обробки даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram