Новини
18 Вересня 2021
835

Hyundai у 65 містах створить мережу “літаючих таксі”

Запуск запланований на 2022 рік

Автомобільна компанія Hyundai разом з англійською Urban-Air Port запланували створити мережу “літаючих таксі”, повідомляє Bloomberg.

Проєкт запустять у Великій Британії, США, Франції, Німеччині, Австралії, Скандинавії, Південній Кореї та Південно-Східній Азії. У 2022 році — в Ковентрі в Англії, а далі у центрі Лондона та Лос-Анджелесі.

“Сектор зростає, і ми знаємо, що майбутнє з електричними апаратами, що літають та безпілотними таксі у містах, зовсім скоро стане реальністю. Але цього може й не статися, якщо у нас не буде потрібної інфраструктури як на землі, так і в повітрі”, — зазначив Рікі Сандху, засновник Urban-Air Port.

Компанії планують створити мережу з більш ніж 200 таксі, що літають у всьому світі найближчі п’ять років.

Транспорт розвозитиме пасажирів на будь-які території, не тільки в центрі міста. Заряджатимуться таксі за допомогою водневих паливних елементів.

Раніше Investory News писали, що Porsche та Boeing спільно розроблятимуть аеротаксі. Згідно з дослідженням, “літаючі таксі” будуть дуже популярні до кінця 2025 року.

Нагадаємо, позаминулого року японський виробник електроніки NEC представив робочий прототип “літаючого автомобіля”, що нагадує великий безпілотник і злітає за допомогою чотирьох гвинтів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram