Новини
22 Лютого 2021
648

Hyundai виділить Україні $2 мільйони на розробку попереднього ТЕО для прокладки євроколії

Також, компанія обговорює з урядом Кореї новий проект з надання 10 швидкісних поїздів

Південнокорейська компанія Hyundai виділить $2 млн грантових коштів на розробку попереднього техніко-економічного обгрунтування (пре-ТЕО) будівництва швидкісної залізничної мережі європейського формату (1435 мм). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву міністра інфраструктури Владислава Криклія під час всеукраїнського форуму “Україна 30. Інфраструктура”.

“У березні відправляємо делегацію з представниками міністерства інфраструктури та “Укрзалізниці”. Там будуть підписані, зокрема меморандуми… виділяють грантові $2 млн на розробку пре-ТЕО для реалізації цього проекту, підписуються угоди про співпрацю і готуються міждержавні угоди, щоб реалізувати цей масштабний проект”, — розповів він.

Своєю чергою віце-президент підрозділу комерційного транспорту й енергетики Hundai Corporation Юн Сук Чой зазначив, що корпорація Hundai як довгостроковий партнер бажає приєднатися до плану розвитку для створення залізничної мережі в Україні.

“На цьому етапі ми готові надати фінансування декількох проектів. Особливо ми зацікавлені в будівництві швидкісної залізниці та постачанні нових 10 швидкісних поїздів з 90 вагонами HRCS2”, — підкреслив Юн Сук Чой.

Він також зазначив, що компанія обговорює з урядом Кореї новий проект з надання 10 швидкісних поїздів фонду співробітництва економічного розвитку та очікує найближчим часом офіційної відповіді від уряду України.

Як писали раніше Investory News, міністерство інфраструктури України планує залучити інвестиції загальним обсягом у 3,8 млрд грн шляхом передачі в концесію семи залізничних вокзалів. У концесію планується передати вокзали “Харків”, “Київ”, “Миколаїв”, “Чоп”, “Дніпро”, “Хмельницький” та “Вінниця”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram