Новини
28 Вересня 2020
955

Мінінфраструктури хоче передати в концесію сім залізничних вокзалів

Таким чином відомство планує залучити 3,8 мільярда гривень інвестицій 

Міністерство інфраструктури України планує залучити інвестиції загальним обсягом у 3,8 млрд грн шляхом передачі в концесію семи залізничних вокзалів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Укрзалізниця” за підтримки Міжнародної фінансової корпорації підготувала до концесії сім залізничних вокзалів. Зараз здійснюються фінальні технічні кроки, щоб запустити процес концесії”, — повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, міністерство планує залучити 3,8 млрд грн інвестицій, забезпечити 60,18 млн грн концесійних платежів і 17,4 млн грн податків до держбюджету.

У концесію планується передати вокзали “Харків”, “Київ”, “Миколаїв”, “Чоп”, “Дніпро”, “Хмельницький” і “Вінниця”.

Крім того, в частині розвитку залізничного напрямку, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділить $420 млн на проект “Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка”.

Орієнтовно проект планують закінчити до 2023 р.

“Наша мета — розвивати кількість електрифікованих напрямків, оскільки це економніше, екологічніше, безпечніше. І це про те, як ми можемо покращувати оборотність вагонного парку, а саме — вантажів експорту та імпорту. А це все — про економіку”, — пояснив Криклій.

Нагадаємо, за підсумками проведеного 4 березня поточного року аукціону Фонд держмайна продав держпідприємство “Київпассервіс” за 230,9 млн грн при очікуваній вартості 195,94 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram