Новини
26 Лютого 2020
1 029

Сервіс HeadSpin для стримінгу відео з YouTube та TikTok оцінили в $1,16 мільярда

Стартап залучив $60 мільйонів у рамках раунду С

Компанія HeadSpin, що розробила сервіс, який допомагає відтворювати відео в YouTube і TikTok залучила $60 млн у рамках раунду С, про це йдеться у повідомленні компанії. У результаті стартап став дорожчим у понад два рази й тепер оцінюється в $1,16 млрд, повідомляє Forbes USA.

Серед основних інвесторів – ICONIQ Capital (за інформацією видання один із головних клієнтів фонду глава Facebook Марк Цукерберг) та Technologies Capital (інвестфонд виробника комп’ютерів Dell). А ще фонд Alpha Square Group (інвестував у Xiaomi та Uber). Раніше в компанію вкладався Google.

HeadSpin дозволяє компаніям перевіряти роботу їх сервісів і додатків у різних умовах й обставинах, наприклад, в аеропортах. “У тому числі завдяки HeadSpin відео в YouTube і TikTok відтворюється без проблем”, – пояснює видання.

І додає, що наразі компанія працює з інтернет-сервісами, мобільними операторами, проєктами “інтернету речей” та мереж 5G. “Технологією користуються у тому числі Microsoft, Uber і Airbnb: усього понад 1 тис. корпоративних клієнтів”, – зазначають представники стартапу.

До речі, HeadSpin заснував у 2015 році Маніш Лаквані та Брайан Колуелл, яких познайомив співзасновник Yahoo Джеррі Янг.

За словами Маніша Лаквані, якщо вони бачать негативний досвід використання сервісу в тому чи іншому регіоні, зібрані ними дані дозволять точно визначити причину і показати, як виправити проблему.

Крім того HeadSpin заявляє, що його виторг подвоюється щороку та сподівається, що річний дохід досягне планки у $100 млн уже на початку цього року.

Тим часом YouTube вперше в історії у четвертому кварталі 2019 року приніс материнській компанії Google – Alphabet $4,72 млрд, а ще $15,15 млрд за рік, що на 36% більше, ніж у 2018-му.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram