Новини
11 Листопада 2022
354

росію позбавили статусу країни з ринковою економікою

Америка скасувала наданий 20 років тому статус

Міністерство торгівлі США скасувало наданий росії два десятиліття тому статус країни з ринковою економікою, повідомляє міністерство.

“Сьогодні Міністерство торгівлі США оголосило, що більше не розглядатиме росію як країну з ринковою економікою у своїх антидемпінгових розслідуваннях”, — ідеться в повідомленні.

“Широке державне втручання” в російську економіку призвело до спотворення цін і витрат, що неточно відображає, чи справедливо російські компанії встановлюють ціни на імпорт у Сполучені Штати, зазначили у міністерстві.

“Це рішення дає Сполученим Штатам можливість застосувати всю силу американського антидемпінгового законодавства для усунення ринкових викривлень, зумовлених втручанням російського уряду в економіку” і є “важливим визнанням зростання державного впливу росії на економіку США, що ставить американську промисловість у невигідне становище при спробах конкурувати на глобальному рівні”, — вважають у Міністерстві торгівлі.

Таким чином американська промисловість отримає “захист від недобросовісного імпорту”.

Вашингтон надав росії статус країни з ринковою економікою у 2002 році, що було важливим кроком для прийняття рф до Світової організації торгівлі у 2012 році.

Як писали раніше Investory News, відмова путіна від поїздки на саміт G20 означає слабкість та ізоляцію. Знову прикривати його на міжнародній арені буде міністр закордонних справ сергій лавров.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram