Новини
11 Листопада 2022
373

Страх великого ляпасу: Відмова путіна від поїздки на саміт G20 означає слабкість та ізоляцію

Знову прикриватиме його на міжнародній арені міністр закордонних справ сергій лавров

Президент рф володимир путін отримуючи відсіч на полі бою в Україні не готовий до ляпасів на міжнародному майданчику, зокрема, на саміті “Великої двадцятки”, передає УНІАН.

Дипломат Олександр Щерба в ефірі “Еспресо” заявив, що саме тому очільник рф відправляє на саміт міністра закордонних справ сергія лаврова.

“Звичайно, путін злякався, бо він отримує від ЗСУ таких ляпасів, що ляпаси ще й на міжнародному майданчику для нього були б дуже болісними, до того ж довелось би пройти через те, що пройшов лавров на засідання міністрів закордонних справ G20. Крім того, ганьба росії, яку пережив лавров на попередній зустрічі, продовжиться на цьому саміті”, — зазначає він.

За словами Щерби, відсутність президента Володимира Зеленського на саміті є зрозумілою, оскільки в його країні війна, а сама Україна не входить до Великої двадцятки. Там український лідер може з’явитися лише як гість.

“А росія є членом G20 і не приїзд її очільника на саміт — є ознакою слабкості, переляку, ганьби та ізоляції, у яку потрапила росія через свої ганебні рішення. Членство у Великій двадцятці визначається рівнем економічного розвитку країни, обсягом бюджету, тому будемо сподіватися, що внаслідок цієї війни рівень економіки та бюджет рф впаде до такого рівня, що перебування цієї держави серед більш-менш розвинутих країн світу буде безглуздим”, — підсумував Щерба.

Нагадаємо, у Люксембурзі заморозили на €5,5 мільярда російських активів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram