Новини
26 Лютого 2021
747

Reuters: Huawei планує займатися виробництвом електрокарів уже цього року

Компанія через санкції США досліджує зміни у своїй діяльності

Китайська компанія Huawei планує займатися виробництвом електромобілів під власною маркою та може випустити деякі моделі вже 2021 року, повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела.

Агентство наголошує, що таким чином компанія досліджує можливість змін у своїй діяльності, отримуючи збитки від санкцій США.

Reuters зазначає, що Huawei почала внутрішнє проєктування електромобілів і звертається до постачальників з метою офіційного запуску проєкту вже цього року. “Huawei веде перемовини з низкою компаній щодо використання їх заводів для виробництва своїх електромобілів”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, ведуться перемовини з державною Changan Automobile, яка виробляє автомобілі спільно з Ford Motor.

“Нові й складні обмеження США на постачання чіпів для Huawei поступово придушують компанію. Логічно, що вона переходить на галузі з меншим споживанням чіпів, аби підтримувати свою діяльність”, — заявив теханалітик дослідницької компанії Gavekal Dragonomics Ден Ван.

Тим часом у Huawei заперечують повідомлення щодо планів виробляти електрокари. У компанії додали, що можуть поставляти компоненти для виробництва електрокарів.

“Huawei не є виробником автомобілів. Однак за допомогою інформаційних і комунікаційних технологій ми прагнемо орієнтуватися на цифрові автомобілі й бути постачальником нових компонентів”, — заявили у компанії.

Раніше Investory News писали, що Huawei продасть бренд Honor у спробі вивести його з-під санкцій США.

Тим часом Японія приєдналася до країн, які намагаються витіснити Huawei з ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram