Новини
31 Жовтня 2023
299

Україна наростила виробництво коптерів

Проте є деякі категорії, в яких ми поки що відстаємо

Україна отримала перевагу у виробництві коптерів, які є одним із різновидів безпілотників, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Якщо говоримо про дрони, то є категорії, в яких нам вдалося отримати перевагу. Це, наприклад, коптери. Ми більше виробляємо коптерів. Уже перевага у нас є”, — зазначив міністр.

За його словами, у деяких інших категоріях перевага може настати найближчим часом.

“Ми зараз побудували виробництво, великі заводи й в нас буде перевага завтра або через місяць”, — сказав Федоров.

Однак є напрямки, які потребують подальшого доопрацювання. Як приклад міністр навів російські “Ланцети”.

“Ця категорія в нас провисала і ніколи не було аналогів, які хоча б трішки наблизилися до “Ланцетів”. Сьогодні є вже під десяток компаній, які розвивають подібні технології, однак до масового виробництва ще не перейшли”, — зазначив міністр.

За його словами, це питання місяців, коли Україна наздожене в цьому напрямку росію.

Федоров вважає, що Україна зможе випускати більше дронів, ніж росія, якщо держава відкриє ринок і дасть можливість підприємцям масштабувати виробництво.

Він наголосив, що виробляти дрони має приватний бізнес.

“Ніколи жодна інституція, жодна вертикаль не зможе виробляти більше, ніж підприємець, який вміє масштабувати виробництво”, — заявив Федоров.

“І повірте, у нас є певні категорії дронів, яких ми минулого року закупали 300 штук, а в цьому році будемо виробляти десятки тисяч. Ми запустили програму, по суті, в березні, і за ці трохи більше ніж пів року вже результат ось такий. В наступному році він буде набагато більший”, — додав міністр.

Як приклад він навів кластер Brave1, до якого стартапи подали вже понад 700 заявок та отримали більш ніж мільйон доларів грантів. Наступного року фінансування програми планують збільшити у десятки разів.

Як писали раніше Investory News, Кабінет міністрів затвердив постанову про спрощення імпорту сировини для виробництва боєприпасів і бойових частин БПЛА. Подробиці читайте за посиланням.

Нагадаємо, північнокорейські програмісти фінансують ракетну програму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram