Новини
6 Грудня 2023
316

У США будуть масово виробляти двоногих роботів-гуманоїдів

Щороку планується випуск 10 тисяч екземплярів

Компанія Agility Robotics наступного року відкриє фабрику RoboFab, де щороку вироблятимуть 10 тис. двоногих роботів-гуманоїдів, пише Axios.

Agility Robotics, яка нині створює бота під назвою Digit, який тестується Amazon, планує відкрити RoboFab на початку наступного року.

“Ми поставили дуже важливий пріоритет тому, щоб роботи були представлені якомога швидше. Наш великий план полягає в тому, що ми хочемо якомога швидше створити роботів-гуманоїдів загального призначення”, — розповідає співзасновник і гендиректор компанії Даміон Шелтон.

Зазначається, що з моменту свого заснування у 2016 році Agility виготовила вже близько 100 роботів і планує перенести виробництво Digit зі своєї штаб-квартири в Тангенті, штат Орегон, на більш просторе підприємство RoboFab площею 6 500 м² у найближчі місяці.

За словами Шелтона, спочатку виробництво сягатиме сотень роботів, але згодом RoboFab, що у місті Салем, штат Орегон, “матиме значно більшу потужність — 10 тис. роботів на рік на своєму піку”.

Конкурентами Digit від Agility Robotics є, зокрема, Optimus від Tesla та Atlas від Boston Dynamics.

Раніше Investory News писали, що крихітні біроботи з людських клітин сприяють зростанню нейронів без модифікацій ДНК. Учені з Університету Тафтса та Інституту Вісса в Гарварді спробували згенерувати біоробота з клітин трахеї людини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram