Новини
21 Січня 2021
609

Оператор ГТС тепер зможе купувати газ на біржі

Президент підписав сьогодні, 21 січня, відповідний закон 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який вносить зміни до ЗУ “Про державні закупівлі”, які дозволяють оператору ГТС України купувати газ на біржі. Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради України.

Можливість такої закупівлі була прописана в Кодексі ГТС ще з 2015 року. Однак в силу обмежень закону “Про державні закупівлі” Оператор ГТС не міг виконувати умови кодексу. Даний документ зобов’язує оператора здійснювати такі закупівлі виключно через Prozorro.

“На першому етапі цей закон дозволить Оператору ГТС, оператору газосховищ (Нафтогаз Зберігання газу) і операторам газорозподільних мереж закуповувати на біржі газ для власних потреб і потреб балансування. А на другому — з 1 липня 2021 року — таку можливість отримають інші суб’єкти ринку природного газу державної та комунальної форми власності”, — пояснили в прес-службі ОГТС.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” ввела в експлуатацію Святогірське родовище газу з щільних колекторів (tight gas), розташоване на території Харківської області всередині Юзівської площі.

Як писали раніше Investory News, АТ “Магістральні газопроводи України” здійснило перший платіж АТ “Укртрансгаз” обсягом 3,85 млрд грн за корпоративні права в статутному капіталі ТОВ “Оператор ГТС України”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram