Новини
4 Березня 2024
173

X, TikTok та Booking.com очікують нові правила конкуренції

Євросоюз затвердив новий закон про цифрові ринки

Нові жорсткі правила ЄС можуть торкнутись таких гігантів як X (колишній Twitter), компанія власник TikTok ByteDance, Booking.com можуть потрапити до списку компаній, які підпадуть під нові правила конкуренції, повідомляє Reuters.

Новий закон ЄС про цифрові ринки (DMA) визначає компанії з більш ніж 45 млн щомісячних активних користувачів і ринковою капіталізацією €75 млрд ($81 млрд) як “воротарів”, що надають основні послуги платформи для бізнес-користувачів.

Починаючи з 7 березня, такі компанії зобов’язані забезпечити взаємодію своїх додатків для обміну повідомленнями з конкурентами та дозволити користувачам вирішувати, які програми попередньо встановлювати на своїх пристроях, серед інших зобов’язань.

Їм не дозволяється надавати перевагу власним сервісам над сервісами конкурентів або перешкоджати користувачам видаляти попередньо встановлене програмне забезпечення чи додатки.

Компанія ByteDance була названа “воротарем” у липні минулого року, але TikTok оскаржив це рішення у другому найвищому суді Європи.

Booking.com заявив, що очікує потрапити до групи “воротарів” цього року завдяки збільшенню кількості користувачів.

Alphabet (Google), Amazon, Apple, Meta та Microsoft були визначені як “воротарі” минулого року.

Як писали раніше Investory News, Apple може отримати штраф від ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram