Новини
4 Листопада 2020
1 055

Названа найгірша у світі валюта

Нею стала турецька ліра, позиції якої можуть знову погіршиться після результатів виборів президента США

Курс турецької валюти оновив рекордний мінімум і досяг 8,49 ліри за $1. Інфляція в країні різко зросла в жовтні, повідомляє Bloomberg.

Минулого тижня курс турецької ліри встановив новий антирекорд стосовно американської валюти на фоні політичної напруженості. Показники тоді оновили мінімальні значення 1999 р.

У зв’язку з цим агенція назвала ліру гіршою валютою у світі. Споживчі ціни минулого місяця зросли в країні на 11,9% у порівнянні з минулим роком. Вартість продуктів підскочила на 16,5%.

Центральний банк Туреччини в кінці жовтня підвищив свій прогноз інфляції на кінець цього року більш ніж на три процентних пункти (до 12,1%).

Минулий антирекорд був зафіксований 30 жовтня. Землетрус в Егейському морі біля Ізміру призвів до обвалення курсу турецької валюти, долар доходив до 8,34 ліри.

Нинішнє падіння викликане економічною кризою, спровокованою коронавірусом, зростальним безробіттям, а також політичним конфліктом Туреччини та США.

Центробанк країни щодня витрачає по кілька мільйонів доларів із золотовалютних резервів для підтримки курсу ліри, але поки такі заходи не дали ефекту.

Раніше Investory News писали, що влада Куби планує девальвувати конвертований песо вперше після революції 1959 р. Девальвація стане одним із заходів, спрямованих на боротьбу з кризою через пандемію та обмеження з боку США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram