Новини
4 Жовтня 2023
359

Турецька Ozaltin допоможе відновити Каховську ГЕС

Також компанія братиме участь у побудові Канівської ГАЕС

Укргідроенерго та турецький Ozaltin Holding підписали меморандум про співпрацю щодо будівництва гідроелектростанції в Україні, повідомляє пресслужба Укргідроенерго.

У документі визначено наміри компаній співпрацювати у відновленні зруйнованої росією Каховської ГЕС та будівництві Канівської ГАЕС.

Ozaltin цікавилася участю у будівництві Канівської ГАЕС ще у 2019 році.

Проєкт Канівської ГАЕС знаходиться у процесі підготовки до будівництва, уточнюється на сайті Укргідроенерго. Він включає будівництво гідроакумулюючої електростанції потужністю 1000 МВт у складі 4 агрегатів по 250 МВт та насосного режиму 1040 МВт. Також включає будівництво водосховища та ліній електропередач, зазначено на сайті Ozaltin.

Там же надаються основні характеристики нової Каховської ГЕС: потужність 250 МВт у складі 4 агрегатів по 62,5 МВт кожен.

Ozaltin — багатопрофільний фінансово-промисловий холдинг з 60-річною історією. Основна спеціалізація — будівництво ГЕС та управління ними, будівництво мостів, тунелів, автомагістралей та інших великих інфраструктурних об’єктів.

У сфері гідроенергетики Ozaltin, крім будівництва ГЕС на замовлення, також будує власні гідроелектростанції. Річна потужність власних ГЕС — близько 5,5 млрд кВт-год.

Ozaltin також є підрядником будівництва житлового району для енергетиків майбутньої турецької АЕС “Аккую”, яка будується за контрактом із росатомом.

Ozaltin працює в Україні з 2020 року на будівництві доріг. Була серед переможців тендеру на 2,4 млрд грн з ремонту траси М-18, що з’єднує Харків із півднем України.

Раніше Investory News писали, що Україна провела підготовку очікуючи на зимові обстріли.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram