Новини
3 Березня 2021
611

МВФ: Країнам Європи необхідно допомогти бізнесу, інакше вони зіткнуться з хвилею банкрутств

Як наслідок, підприємства можуть втратити загалом майже 15 мільйонів робочих місць

На переконання експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ), європейським країнам необхідно допомогти бізнесу, інакше вони можуть зіткнутися з хвилею банкрутств і втратити в цілому близько 15 млн робочих місць, пише Investing.com.

Великі вливання держав Європи в економіку в період пандемії COVID-19 допомогли зберегти 30 млн робочих місць, проте число банкрутств зросло, особливо серед невеликих компаній, зазначають у МВФ.

За оцінками експертів фонду, для того, щоб європейський бізнес виявився поза небезпекою, потрібна державна та приватна допомога загальною сумою від 2% до 3% ВВП держав.

“Більш здорові компанії не допустять повернення “порочного кола” між проблемами реальної економіки та фінансового сектора, — зазначає директор європейського департаменту МВФ Альфред Каммер. — Що ще важливіше — здоровіші компанії створять більше робочих місць”.

Щоб уникнути підводних каменів, наприклад, витрати грошей на порятунок нежиттєздатних компаній або підтримку погано керованого бізнесу, необхідно залучати банки, впевнені в МВФ.

Як відомо, співробітники Ant Group, Фінтех-компанії мільярдера Джека Ма, незадоволені зривом її первинного розміщення і починають звільнятися. Потенційно найбільше в історії первинне розміщення акцій заблокувала китайська влада.

Тим часом, кількість мільярдерів у світі досягла 3,228 тис., що стало новим рекордом. Китай залишається лідером за кількістю найзаможніших людей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram