Новини
2 Березня 2021
898

Число мільярдерів у світі досягло рекордного рівня

Китай залишається лідером за кількістю найзаможніших людей

На фото: найбагатша людина світу — Ілон Маск

Кількість мільярдерів у світі досягла 3,228 тис., що стало новим рекордом, йдеться у звіті дослідницької організації “Хужунь” (Hurun Research Institute).

У доповіді повідомляється, що всупереч пандемії, сукупний статок найбагатших людей планети станом на 15 січня 2021 року зросло на 32%, або з $3,5 трлн до $14,7 трлн.

Найбагатшою людиною у світі за версією “Хужунь” вперше названий 49-річний глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск, його статки зросли до $197 млрд. За ним слідує 57-річний глава і засновник інтернет-компанії Amazon.com Джефф Безос зі статком у $189 млрд. На третьому місці — президент Louis Vuitton Moët Hennessy Бернар Арно зі $114 млрд.

Далі йдуть засновник компанії Microsoft Білл Гейтс зі статком у $110 млрд, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг ($101 млрд), американський підприємець, глава Berkshire Hathaway Воррен Баффет з $91 млрд.

У першу десятку також увійшов власник компанії-виробника бутельованої води Nongfu Spring Чжун Шаньшань, статок якого зріс до $85 млрд. Він став першим китайцем, який потрапив до десятки найбагатших людей світу за версією Hurun і став найбагатшою людиною КНР.

Китай продовжує лідирувати за кількістю мільярдерів у країні. Його відрив від інших країн за цим показником стає все істотніше. Згідно з даними інституту, в США проживають 696 мільярдерів, в той час, як в КНР (включаючи Гонконг, Макао і Тайвань) їх число склало 1,058 тис., на 259 більше, ніж рік тому.

На фото: найбагатша жінка світу — Еліс Волтон

За даними інституту, в загальній складності на частку Китаю та США припадає більша частина всіх мільярдерів у світі.

Непоганим минулий рік був також для Індії, яка зберегла свої позиції та залишилася на третьому рядку рейтингу зі 177 мільярдерами, на четвертому місці — Німеччина, де проживає 141 мільярдер, на п’ятому — Велика Британія зі 134 мільярдерами.

Пекін за підсумками минулого року зберіг статус “світової столиці мільярдерів”, тут проживають 145 осіб зі статками понад $1 млрд, на другому місці Шанхай (113), на третьому — Нью-Йорк (112), далі йдуть Шеньчжень (105), Лондон і Гонконг (по 82).

Зазначається, що число жінок-мільярдерів зросла до 231, понад 60% з них живуть у Китаї. Найзаможнішою жінкою у світі залишається 71-річна дочка засновника мережі універсамів Wal-Mart і спадкоємиця найбільшої торгової корпорації Еліс Волтон зі статком у $74 млрд.

Як відомо, Forbes назвав 50 нових мільярдерів, статок яких збільшився завдяки зростанню вартості акцій компаній, що розробляють вакцини або займаються постачанням медичного обладнання.

Нагадаємо, Investory News розпочали голосування за українських жінок, що створюють інвестиційне середовище України, розвивають бізнеси та управляють компаніями. Обрати кращу бізнеследі на вашу думку можна за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram