Новини
24 Грудня 2020
1 280

Forbes назвав 50 нових мільярдерів у сфері охорони здоров’я

За підсумками 2020 року багатії збільшили свої статки на $1,9 трильйона

На фоні пандемії коронавірусу цього року у сфері охорони здоров’я з’явилося 50 нових мільярдерів, статок яких збільшився завдяки зростанню вартості акцій компаній, що розробляють вакцини або займаються постачанням медичного обладнання, повідомляє Forbes.

Зазначається, що більшість нових мільярдерів живуть у Китаї, де стався перший спалах коронавірусу. За версією видання, серед новачків, які розбагатіли під час пандемії, опинилися:

Угур Шахін 

Фото: Ralph Orlowski/Reuters

Гендиректор німецької біотехнологічної компанії BioNTech. У партнерстві з американською Pfizer вона розробила вакцину від коронавірусу, оголошена ефективність якої склала 95%.

З початку року акції компанії збільшилися на 160%. На фоні цього статки Шахіна, який володіє 17% BioNTech, досягли $4,2 млрд. 

Стефан Бансель 

Фото: Andrew Harnik/AP

Голова американської компанії Moderna, яка розробила вакцину від коронавірусу. Її використання, як і препарату Pfizer, уже схвалили в США. Forbes оцінює статки Банселя у $4,1 млрд. У березні він знизив свою частку у компанії з 9 до 6%.

З початку року вартість акцій Moderna зросла більш ніж на 550%.

Юань Ліпін — колишня дружина Ду Вейміня, голови правління компанії Shenzhen Kangtai Biological Products. Після розлучення вона отримала 24% компанії, яка є одним із провідних виробників вакцин у Китаї. Зокрема, це єдиний у КНР виробник вакцини компанії AstraZeneca.

З початку року акції Shenzhen Kangtai Biological Products виросли на 90%, а статки Юань досягли $4,1 млрд.

Ху Кун — голова китайської компанії Contec Medical Systems, яка виробляє медичне обладнання, зокрема небулайзери, стетоскопи й тонометри. У серпні він вивів компанію на біржу Шеньчженя.

Ху належить близько половини акцій Contec Medical Systems, вартість яких після IPO зросла майже на 150%. Його статки оцінюються у $3,9 млрд.

Карл Хансен

Голова канадської компанії AbCellera, яка за допомогою штучного інтелекту й технологій машинного навчання шукає найбільш перспективні методи лікування захворювань з використанням антитіл.

За оцінкою видання, його статок дорівнює $2,9 млрд.

Тімоті Спрингер — співзасновник Moderna ($2 млрд). Його частка у компанії складає 3,5% та оцінюється приблизно у $1,6 млрд. Крім того, Спрингер активно інвестує в ряд інших біотехнологічних компаній.

Серджіо Стеванато

Фото: Stevanatogroup/Серджіо Стеванато разом зі своїми синами Франком і Марко Стеванато (генеральний директор і віцепрезидент)

Голова італійської компанії Stevanato Group, яка є другим за величиною виробником скляних флаконів у світі. За даними Forbes, її тара використовуватиметься для більш ніж 40 вакцин від коронавірусу. Статки Стеванато видання оцінює у $1,8 млрд.

Нагадаємо, за підсумками 2020 року понад 2,2 тис. мільярдерів у світі стали багатшими на $1,9 трлн. Так, їх сукупні статки оцінюються у $11,4 трлн, що на 20% більше, ніж станом на 31 грудня 2019 року. Основною причиною збільшення багатства стало зростання на фондових ринках, яке тривало протягом року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram