Новини
28 Січня 2021
786

JP Morgan заявив про свій нейтралітет щодо українських активів

Тим часом інвестбанк прогнозує отримання Україною нових траншів від МВФ

JP Morgan зберігає нейтралітет щодо українських активів через невизначеність питання продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на звіт інвестбанку.

“Ми зберігаємо нейтральну позицію щодо локальних активів, оскільки очікується ослаблення фундаментальної підтримки, а також через невизначеність щодо термінів отримання траншу МВФ”, — йдеться в документі.

При цьому його аналітики очікують, що staff-level agreement може бути укладений за підсумками місії МВФ у січні, однак виплата коштів у січні-березні цього року малоймовірна. Та в разі зняття обмежень цін на природний газ у квітні Фонд може перерахувати кошти в другому кварталі цього року.

Очікується або надходження $1,4 млрд у другому кварталі 2021 року, або два транші по $0,7 млрд — у другому і третьому кварталах або укладення угоди про нову програму.

При цьому аналітики JP Morgan вказують: Україна найбільше постраждала від коронакризи, якщо порівняти з іншими країнами. Як причину інвестбанк називає затримку реформ і відсутність співпраці з МВФ.

Як раніше писали Investory News, протягом наступних декількох років через кризу, що викликана пандемією коронавірусу, світ може не дорахуватися $28 трлн у вигляді втраченого валового внутрішнього продукту. Наразі МВФ працює над інструментами кредитування, щоб підтримати країни, які потребують допомоги.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram