Новини
30 Вересня 2019
753

IPO по-китайськи: Transsion планує залучити $394 мільйони

Виробник гаджетів планує розширити свої виробничі потужності

Фото: Courtesy Panda Daily

Китайський виробник мобільних телефонів і пристроїв Transsion оголосив про вихід на IPO на шанхайській фондовій біржі STAR Market. Компанія випустила 80 млн А-акцій за ціною відкриття 35,15 юаня (близько $5), щоб залучити 2,8 млрд юанів ($394 млн), про це повідомляє TechCrucnh з посиланням на офіційну заяву Transsion.

А-акції — це прості акції, випущені компаніями Китаю на фондових біржах в Шанхаї та Шеньчжені. Цінні папери зазвичай доступні для покупки тільки громадянам даної країни.

Проспект IPO компанії Transsion доступний для звантаження (китайською мовою), а його додаток для лістинга STAR Market розміщений на веб-сайті Шанхайської фондової біржі.

Як відомо, STAR Маркет — це нова біржа цінних паперів в стилі Nasdaq, яка з’явилася в липні цього року. Вона стала майданчиком для розвитку нових 25 китайських компаній, що претендують на лідерство в передових галузях економіки.

Як повідомляють в компанії, планується витратити 1,6 млрд юанів (або $227 млн) на збільшення свого ринку та будівництво додаткових центрів збирання телефонів. А близько 430 млн юанів ($62 млн) — на дослідження і розробку: центр досліджень і розробок мобільних телефонів в Шанхаї.

Компанія зі штаб-квартирою в Шеньчжені є лідером продажів смартфонів в Африці під своїм брендом Tecno. Transsion також почала підтримувати венчурне фінансування африканських стартапів.

Щоб підтримати свою африканську мережу продажів, компанія має виробниче підприємство в Ефіопії. Також, нещодавно Transsion оголосила про плани будівництва промислового парку та науково-дослідного центру в Індії для виробництва телефонів Tecno.

Як відомо, китайська компанія з виробництва цифрових електронних пристроїв Meizu з початку року скоротила на третину свій штат співробітників і закрила практично всі роздрібні магазини. З 2,7 тис. у Китаї їх залишилося тільки п’ять.

Нагадаємо, Investory News підготували добірку найгучніших IPO з початку 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram