Новини
17 Січня 2024
290

Apple обігнала Samsung вперше за 23 роки

Компанія стала лідером із продажу смартфонів

Apple Inc. вперше стала лідером у сегменті продажу смартфонів у кількісному вираженні з часткою ринку у 20,1%. До цього з 2010 року лідерство у цій галузі стабільно утримувала Samsung, пише IDC.

“У другому півріччі спостерігалося активне зростання продажів бюджетних пристроїв на платформі Android, включаючи Transsion і Xiaomi, за рахунок популярності на ринках, що розвиваються, проте головним переможцем явно стала Apple, — каже глава відділу досліджень в IDC Worldwide Tracker Набіла Попал. — Компанія не лише єдина із трійки лідерів зафіксувала позитивну динаміку за підсумками року, а й уперше піднялася на перший рядок”.

За підсумками 2023 року південнокорейська компанія Samsung Electronics скоротила продаж смартфонів на 13,6%, китайська Xiaomi — на 4,7%, а їхні співвітчизники OPPO — на 9,9%. Водночас новий гравець на ринку Transsion збільшила реалізацію гаджетів на 30,8%, завершивши рік на п’ятій позиції з часткою ринку 8,1%.

Усього за 2023 рік постачання смартфонів у світі скоротилися на 3,2% — 1,17 млрд штук. У четвертому кварталі продажі гаджетів зросли на 8,5% щодо того ж періоду попереднього року — до 326,1 млн штук при очікуваному підвищенні на 7,3%.

Нагадаємо, родина покійного глави Samsung продає акції на $2 мільярди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram