Новини
15 Січня 2024
278

Родина покійного глави Samsung продає акції на $2 мільярди

Кошти потрібні для сплати величезного податку на спадок у Кореї

Сім’я колишнього директора компанії Samsung Electronics Лі Кун-хі продає акції на мільярди доларів, щоб заплатити податок на спадщину, пише The Korea Times.

Південна Корея має найвищу ставку податку на спадщину у світі — 50%, другу після Японії.

Під час життя Лі Кун-хі був найбагатшою людиною в Кореї, його статки оцінювали приблизно у $21 млрд. Родина має заплатити державі близько $9 млрд.

У 2021 році родичі заявили, що вони вважають своїм громадянським обов’язком і відповідальністю виплатити всі податки, у тому числі й податок на спадщину, який буде одним із найбільших в історії Кореї та світової практики. У зв’язку з цим вдова Лі Кун-хі Хон Ра-хі та її дочки Бу-джин та Сео-х’юн вирішили продати акції Samsung Electronics на суму близько $2 млрд, щоб зібрати кошти на оплату податку.

Крім того, вони вирішили пожертвувати близько 23 тис. творів мистецтва з їхньої колекції до національних музеїв Південної Кореї, включаючи роботи таких відомих художників, як Сальвадор Далі та Пабло Пікассо, щоб скоротити величезну суму податкового відрахування. А також вони планують пожертвувати $900 млн на благодійність.

Нагадаємо, перший у світі прозорий екран MicroLED представила Samsung.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram