Новини
5 Травня 2023
355

Підрозділ Alibaba готується до IPO у США

Аналітики оцінили вартість підрозділу у $39 млрд

Міжнародний підрозділ у сфері онлайн-торгівлі Alibaba Group, до якого входять AliExpress та Lazada, готується до IPO на біржі США, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Згідно з даними агентства, проведення первинного публічного розміщення лише на стадії обговорення та його обсяг поки що не визначено. Alibaba веде переговори з кількома банками, які можуть допомогти провести IPO у 2024 році.

Підрозділ, що раніше називався Alibaba International Digital Commerce Group (IDCG), включає AliExpress, Lazada, Trendyol, Daraz і маркетплейс для бізнесу Alibaba.com. Експерти оцінюють підрозділ у $29–$39 млрд.

Наприкінці березня Alibaba оголосила про поділ на шість бізнес-груп — вони займатимуться незалежним залученням коштів та проводитимуть власні IPO. У кожній із груп буде власний гендиректор та рада директорів. Реорганізація стане найбільшою в історії Alibaba.

Лістинг у США допоможе підрозділу Alibaba залучити гроші від глобальних інвесторів, які побоюються вкладати гроші у Китай безпосередньо. Bloomberg надіслав запит до IDCG. У компанії сказали, що наразі план IPO відсутній.

Інші підрозділи Alibaba створюють додаткові компанії. Логістичний підрозділ Alibaba Cainiao Network Technology та мережа продуктових магазинів Freshippo готуються до IPO у Гонконгу. Cainiao Network Technology може провести первинне публічне розміщення наприкінці 2023 року.

Нагадаємо, JYSK наростив експорт меблів з України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram