Новини
30 Липня 2019
1 203

Meizu скоротив штат компанії на 30%

Зараз у компанії працюють близько 1 тис. співробітників

Китайська компанія Meizu з початку року скоротила на третину свій штат співробітників і закрила практично всі роздрібні магазини, повідомляє Gizmochin.

Зараз в компанії працюють близько 1 тис. співробітників. На початку місяця у відставку подав співзасновник і віце-президент Meizu Лі Нан. Згодом компанію покинув провідний розробник Хун Ханьшуй, який відповідає за розробку оболонки Flyme OS.

З 2,7 тис. магазинів у Китаї залишилося тільки п’ять і вони знаходяться в одній провінції.

Передбачається, що Meizu почала занепадати після повернення засновника Хуана Чжана, який у 2017 р. провів масштабну реструктуризацію, розділивши компанію на три окремі бренди – Meizu, Blue Charm і Flyme.

Компанія не має значного джерела доходу. Як пише видання, ще невідомо чи переживе Meizu кризу.

Як відомо, ще у травні Meizu частково перейшла в державну власність. Муніципальний фонд міста Чжухай, що розташоване у китайській провінції Гуандун, офіційно інвестував у китайського виробника цифрових електронних пристроїв.

Раніше Investory News писали, що намагаючись вибратися із кризової ситуації Meizu розглядала можливість стати частково державною компанією.

Нагадаємо, сервіс перепродажу смартфонів, що були у використанні, SmartPrice за рік привернув новий, третій за рахунком раунд інвестицій в розмірі $2,5 млн. SmartPrice витратить кошти на маркетинг і розширення мережі точок прийому смартфонів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram