Новини
17 Червня 2019
842

Мобільний перепродаж: Сервіс SmartPrice залучив $2,5 млн

З моменту запуску компанія отримала $5,25 млн

Сервіс перепродажу смартфонів, що були у використанні, SmartPrice за рік привернув новий, третій за рахунком раунд інвестицій в розмірі $2,5 млн, пише Forbes.

Інвесторами стали Теодоро Д’Амброзіо і Марко Вальт, у списку портфельних проектів яких Airbnb, Beepi, Dreamlines, NU3, Carprice й інші, а також швейцарсько-італійський інвестор Хампус Люнггрен і фонд ExpoCapital.

SmartPrice витратить кошти на маркетинг і розширення мережі точок прийому смартфонів.

SmartPrice – проект, запущений у 2017 р. співзасновниками сервісу продажу старих автомобілів CarPrice Олександром Черняком і Артемом Большаковим. Сервіс запропонував мережевим магазинам мобільної електроніки працювати за програмою trade-in: клієнт може прийти в один із магазинів і здати старий телефон, отримавши знижку на новий. Б/в апарати SmartPrice у салонів зв’язку викуповує, відновлює і продає на своєму сайті з гарантією на три місяці.

“Споживачі отримують можливість монетизувати стару мобільну техніку, яка зазвичай лежить мертвим вантажем вдома, а салони — збільшити продажі нових телефонів шляхом нетривіального маркетингу. До кінця 2019 р. кількість викуплених телефонів має досягти 700 тис. штук” – розповідає засновник CarPrice Олександр Черняк.

У ExpoCapital точну суму інвестицій не розголошують, але уточнюють, що отримали менш як 10% в SmartPrice. Марко Вальт також не розкрив розмір викупленої частки, але, за його словами, інвестиції не перевищили $500 тисяч. Артем Большаков розповів, що у засновників проекту залишилося понад 50% в компанії.

З моменту запуску SmartPrice сукупно залучив $5,25 млн: $250 тис. у червні 2017 р. від низки інвесторів та бразильської Trocafone (працює за подібною зі SmartPrice бізнес-моделі в Бразилії та Аргентині), $2,5 млн у квітні 2018 р. від приватних інвесторів і фондів, серед яких був ExpoCapital.

Нагадаємо, 87% українців розглядають мобільний телефон як альтернативу фізичним платіжним карткам для оплати. В середньому українці здійснюють 8 онлайн-покупок на місяць.

Китайська компанія ByteDance, власник сервісу для обміну короткими відео TikTok, вирішила створити власний смартфон. На пристрої компанія хоче встановлювати свої додатки – агрегатор новин, відеосервіси та ігри.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram