Новини
6 Травня 2019
717

“Рятівні” кошти: Meizu частково перейшла в державну власність

Близько $14,5 млн інвестував у компанію муніципальний фонд міста Чжухай

Муніципальний фонд міста Чжухай, що розташоване у китайській провінції Гуандун, офіційно інвестував у китайського виробника цифрових електронних пристроїв Meizu, який переживає не прості часи.

Таким чином Zhuhai Honghua New Momentum Equity Investment Fund офіційно став основним акціонером Meizu, з часткою в акціонерному капіталі 50,92%. У свою чергу частка засновника і генерального директора Meizu Джека Вонга змістилася на друге місце серед акціонерів і становить наразі 49,08%, повідомляє Jiemian.

Видання зазначає, що кардинальних змін в діяльності Meizu поки що не передбачається. В свою чергу пан Вонг залишається найбільшим акціонером компанії. А представники фонду Чжухая займуть місце в раді директорів.

Точну суму фінансування Meizu не називає, але, за попередньою інформацією, це 100 млн юанів ($14,5 млн), повідомляють ЗМІ. Крім того, в найближчі три роки Чжухай має намір інвестувати ще $10 млн в розвиток 5G, технологій штучного інтелекту та інформаційної безпеки.

Раніше Investory News писали, що намагаючись вибратися із кризової ситуації Meizu розглядала можливість стати частково державною компанією. Взимку Джек Вонг, розсилаючи листи своїм працівникам та фанатам із привітанням з китайським новим роком, зазначив про перехід компанії на систему змішаного володіння.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram