Новини
5 Лютого 2019
792

Meizu стане частково державною компанією

Таким чином компанія планує вибратися із кризової ситуації

Засновник Meizu Джек Вонг (Хуан Чжан), розсилаючи листи своїм працівникам та фанатам із привітанням Китайського нового року, зазначив у них про перехід компанії на систему змішаного володіння, передає Finance.ua.

Тепер Meizu стане частково державною компанією, головним власником буде Комітет з контролю і управління державним майном (SASAC).

Схема змішаного володіння була розроблена урядом Китаю для підвищення ефективності державних підприємств через часткову приватизації. Meizu практично перша скористалася нею в зворотному напрямку, тобто із приватної компанії стає частково державною.

SASAC створила схему часткової націоналізації, аби покращити фінансове становище компанії, яка опинилися у важкій економічній ситуації на фоні уповільнення китайської економіки.

За даними Counterpoint, в 2018 р. в Китаї Meizu продала на 48% менше смартфонів, ніж роком раніше. А це майже вдвічі менше. Розвиваючи напрямки IoT і 5G та у співробітництві із компанією Alibaba Group, Meizu планує вибратися із кризової ситуації, пише в своєму листі Хуан Чжан.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram