Новини
5 Травня 2023
305

Найбільше IPO в США: На біржу вийшов підрозділ Johnson & Johnson

Компанія Kenvue, до я якої входить J&J’s, отримала оцінку близько $47 мільярдів

Фото: Reuters

У США в четвер, 5 травня, відбулося найбільше публічне розміщення акцій (IPO) з кінця 2021 року — на біржу вийшла компанія Kenvue Inc — підрозділ Johnson & Johnson, що займається споживчими товарами для здоров’я, пише Reuter.

Kenvue виробляє такі бренди, як пластир Band-Aid, ополіскувач для рота Listerine, таблетки Tylenol (парацетамол), шампунь Johnson’s Baby тощо.

Kenvue отримав оцінку близько $47 млрд — це найбільше первинне публічним розміщення акцій (IPO) в США з кінця 2021 року.

“У середу J&J продала 172,8 млн акцій, щоб залучити $3,8 млрд, і заявила, що продовжуватиме володіти часткою близько 91% в Kenvue”, — йдеться у повідомленні.

Хоча угода з Kenvue є найбільшим IPO з моменту запуску виробника електромобілів Rivian Automotive Inc, який розмістив свої акції на біржі Nasdaq наприкінці 2021 року, консультанти угоди попереджають, що ринки акціонерного капіталу можуть не відновитися в найближчому майбутньому, додає агенція.

Goldman Sachs, J.P. Morgan та BofA Securities виступили провідними андеррайтерами пропозиції Kenvue.

Тим часом Міжнародний підрозділ у сфері онлайн-торгівлі Alibaba Group, до якого входять AliExpress та Lazada, готується до IPO на біржі США. Очікувана оцінка становить близбко $39 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram