Новини
21 Серпня 2019
874

IPO не буде: Alibaba відклала вихід на біржу Гонконгу через протести

Компанія планувала залучити до $15 млрд, але поки очікує на кращий момент

Alibaba Group Holding Ltd., найбільша китайська компанія, що займається електронною комерцією, вирішила перенести свій вихід на біржу Гонконгу, де у ході розміщення акцій, планувала залучити до $15 млрд, повідомляє Reuters, посилаючись на два джерела.

Видання зазначає, що причина такого рішення – політична та фінансова нестабільність у Гонконзі на фоні демонстрацій, що набувають все більш насильницького характеру та створюють у місті хаос.

“Поліція часто застосовує сльозогінний газ, понад 700 осіб були арештовані. До того ж акції протесту в аеропорту, внаслідок яких його безпрецедентно швидко зачинили”, – йдеться у повідомленні.

У результаті минулого тижня Гонконзький фондовий ринок впав до семимісячних мінімумів. “У таких умовах було б дуже нерозумно розпочинати угоду саме зараз або найближчим часом”, – зазначив один зі співрозмовників видання.

За інформацією Reuters, фінансова спільнота все одно уважно стежить за планами компанії. “Попри офіційно відсутній графік, Alibaba може здійснити ще одну спробу виходу на біржу вже в жовтні, коли політична напруженість ослабне, а ринкові умови знову стануть сприятливими”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Alibaba вже вдруге не склалося з проведенням IPO в Гонконзі. Перша спроба була у 2014 році, але на той момент компанія не змогла його організувати через вимоги регулятора. Загалом первинне розміщення було проведено у 2014 році в Нью-Йорку й принесло Alibaba $25 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram