Новини
2 Травня 2024
111

Ціна на срібло зростає та становить $27,12 за унцію

Причиною цього є розвиток зеленої енергетики та виробництво електромобілів

З початку 2024 року ціна на срібло зросла на 20%. На кінець останнього тижня квітня вартість срібла на торгах LBM (London Silver Fixing) становила $27,12 за унцію (31,1 грама), пише LIGA.net.

На думку аналітик компанії “Центр біржових технологій” Максима Орищака, зроблені сьогодні інвестиції в срібло можуть принести в перспективі непогані прибутки.

Між цінами на золото і срібло в останні роки утворився великий розрив. За історичними мірками срібло недооцінене до золота більш ніж на 50%.

“Це говорить про кращі перспективи саме срібних інвестицій”, — вважає Орищак.

Очевидно, що наразі темпи зростання вартості срібла є вищими за темпи зростання золота, ціна на яке на торгах LBM (London Gold Fixing) на кінець останнього тижня квітня знизилась зі свого історичного максимуму $2365 за унцію (9 квітня) до $2313.

Загалом, із початку 2024 року ціна на срібло зросла на 20%. Іще на початку року його вартість становила $23,945 за унцію.

Зростання вартості срібла Орищак пов’язує із розвитком таких нових галузей, як зелена енергетика та електромобілі.

“Срібло, окрім своєї основної функції, широко використовується в таких нових галузях, як зелена енергетика, електромобілі тощо. На розвиток цих галузей уряди багатьох країн направляють великі інвестиції”, — зазначає він.

Нагадаємо, США заборонили імпорт алюмінію, міді та нікелю з рф/

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram