Новини
6 Червня 2023
310

На Binance та її гендиректора подали до суду

Ініціювала позов Комісія з цінних паперів та бірж США

Головний регулятор Волл-стріт — Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) — звинуватила найбільшу криптобіржу світу Binance та її гендиректора Чанпена Чжао в порушенні правил торгівлі цінними паперами, пише Bloomberg.

Агентство зазначає, що це є “серйозною ескалацією” юридичних проблем, з якими стикається криптобіржа.

“У справі, поданій до федерального суду США в понеділок, Комісія стверджує, що фірма нехтувала правилами захисту інвесторів, керуючи незареєстрованими біржами, спотворюючи інформацію про контроль за торгівлею і продаючи незареєстровані цінні папери, серед інших порушень”, — йдеться у повідомленні.

“Тринадцятьма звинуваченнями ми стверджуємо, що компанії Чжао та Binance брали участь у розгалуженій мережі обману, конфліктів інтересів, недостатнього розкриття інформації та цілеспрямованого ухилення від закону”, — заявив голова Комісії Гері Генслер.

“Громадськість повинна остерігатися інвестувати будь-які свої важко зароблені активи в ці незаконні платформи або на них”, — додав він.

Представник Binance не відразу відповів на запит про коментар. У Twitter Чжао повідомив, що його команда розгляне скаргу.

Цей випадок виникнув за позовом від американського наглядового органу з деривативів у березні, який стверджував, що Binance і Чжао регулярно порушували його правила. Тоді біржа і Чжао захищали свої зусилля з дотримання правил і назвали позов Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами таким, що розчаровує, а також пообіцяли продовжувати співпрацювати з регуляторами.

Комісія з цінних паперів і бірж США вже кілька місяців розслідує, чи продавала Binance цифрові монети незаконно, коли біржа тільки починала свою діяльність у 2017 році. Токен, відомий як BNB, зараз є одним з найбільших у світі.

Віртуальна валюта може підпадати під сферу відповідальності SEC, якщо інвестори купують її для фінансування компанії або проєкту з наміром отримати прибуток від цих зусиль.

На тлі цих новин котирування біткоїна пішли донизу — із $26 452 станом на 18:39 за Києвом до $25 560 станом на 19:06 5 червня 2023 року. Станом на 20:03 за Києвом біткоїн торгувався по $25 745, свідчать дані Coindesk.

Нагадаємо, інвестори Dogecoin звинуватили Ілона Маска в інсайдерській торгівлі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram