Новини
2 Червня 2023
347

Інвестори Dogecoin звинуватили Ілона Маска в інсайдерській торгівлі

Після зміни логотипа Twitter він заробив $124 млн

Ініціатива з тимчасовою зміною логотипа в Twitter, схоже, була не черговим жартом від Ілона Маска, а способом заробити, пише ITC.

Інвестори Dogecoin у колективному позові тепер звинувачують Ілона Маска в інсайдерській торгівлі. У квітні, коли мільярдер тимчасово замінив синю пташку в Twitter на маскота мемної криптовалюти шіба-іну — вартість Dogecoin злетіла на 30%, а сам Маск в цей час продав монети на суму $124 млн.

Нові звинувачення — це поправки, внесені інвесторами до поданого раніше документа, в якому йдеться про те, що Маск маніпулював ціною криптовалюти. Мовляв, мільярдер використовував свій акаунт в Twitter з мільйонами підписників, появу у “Saturday Night Live‎” на NBC та інші “рекламні трюки” (наприклад, на момент придбання Twitter мемна цифрова монета зросла на 100%), щоб вигідно торгувати через кілька гаманців Dogecoin, якими керує він або Tesla.

“Навмисне залучення уваги людей до монети, маніпулювання ринком і інсайдерська торгівля дозволили Маску обманювати інвесторів”, — йдеться в заяві.

Раніше юристи Маска намагалися відхилити позов на $238 млрд, зазначаючи у заяві, що “смішні фотографії” та “твіти зі словами підтримки” — це не шахрайство.

Схоже, з огляду на борги Twitter та втрату основних рекламодавців, бізнесмен шукає нові способи заробітку. До речі, нині соцмережа коштує втричі менше, ніж на момент, коли її купував Маск за $44 млрд.

Раніше Investory News писали, які фактори необхідні для зростання Bitcoin.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram