Новини
27 Серпня 2021
628

Головний санлікар України: Пандемія може тривати ще від двох до п’яти років

Допоки не з’явиться загальна світова стратегія профілактики

У 2021 році пандемія точно не закінчиться через те, що коронавірус швидко мутує, і кожен місяць світ може стикатися з новими штамами, пише “BBC News Україна” з посиланням на головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

“Це буде тривати принаймні ще кілька років. Від двох до п’яти. Поки не з’явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді якогось універсального щеплення або лікування”, — заявив головний санлікар.

За його словами, зараз багато дискусій з приводу того, як ревакцинувати населення.

“Є лише декілька заяв фармкомпаній, що бустерна доза викликає більшу імунну відповідь. Але це лише заяви. Немає достовірних статей у наукових журналах, немає офіційних позицій міжнародних організацій, що бустерна доза є рекомендованою, чи буде обов’язковою. Тобто поки ми не робимо бустерну дозу. Зараз наша основна стратегія — це ревакцинація через рік”, — додав головний санітарний лікар.

Нагадаємо, Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service випустило доповідь з оцінкою втрат національних економік через пандемію COVID-19. Тривалі негативні наслідки аналітики пророкують більшості країн світу, проте деяким з них вдасться вийти з кризи з мінімальними збитками. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram