Новини
18 Січня 2022
709

Влада Китаю закликала мешканців відмовитися від іноземних товарів

Китайців попросили припинити замовляти товари з інших країн через омікрон-штам

Китай попросив жителів країни припинити замовляти товари за кордоном, щоб знизити ризики поширення омікрон-штаму, пише South China Morning Post із посиланням на Центр контролю та профілактики захворювань Пекіна. Уряд припускає, що нова мутація коронавірусу могла потрапити до Пекіна з листом із Канади.

Орган охорони здоров’я закликав одержувачів іноземних посилок дотримуватися низки приписів: розкривати пакування за межами будинку, одягаючи маски та рукавички, а також обробляти антисептиком відправлення з країн з високим ризиком зараження.

Китайська влада побоюється проникнення вірусу через посилки, оскільки перший випадок зараження омікрон-штамом був пов’язаний з іноземним листом. Захворілий пекінець 11 січня отримав листа з Канади, на якому пізніше знайшли вірус.

Лист йшов із Торонто до китайської столиці чотири дні й побував також у США та Гонконгу. Усіх співробітників пошти, які контактували із предметом, відправили на карантин. Ізолювати довелося також усю сім’ю хворого, кур’єра та ще понад 60 людей.

Уряд Китаю вже неодноразово повідомляв про виявлення коронавірусу на товарах з-за кордону. Однак експерти скептично ставляться до цих заяв, посилаючись на нездатність вірусу виживати на поверхнях довгий час.

Як писали раніше Investory News, у Китаї дохід від зовнішньої торгівлі у 2021 році становив рекордні $676,4 млрд. Торік експорт країни зріс до понад $3 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram