Новини
14 Січня 2022
506

У Китаї прибуток від зовнішньої торгівлі минулого року досяг рекордних $676 мільярдів

Торік експорт країни зріс до понад $3 трильйонів

У Китайській Народній Республіці дохід від зовнішньої торгівлі у 2021 році становив рекордні $676,4 млрд, повідомляє Associated Press із посиланням на статистику Capital Economics.

Зазначається, що у 2021 році експорт КНР зріс до $3,3 трлн, навіть всупереч скороченню виробництва чипів для смартфонів та інших технологічних товарів унаслідок пандемії. Щодо імпорту у 2021 році, він також зріс — на 30,1%, до $2,7 трлн.

При цьому дохід від торгівлі лише зі США, всупереч політичному конфлікту, зріс на 25,1% — до $396,6 млрд.

Іншим найбільшим партнером Китаю є Європейський Союз. Дохід від торгівлі з ЄС за минулий рік досяг $208,4 млрд, що суттєво перевищує показники 2020 року.

Аналітики Capital Economics зазначають, що це зростання дещо сповільнилося у другій половині 2021 року внаслідок політики Пекіна. Також очікується, що обсяги торгівлі дещо скоротяться цього місяця через закриття низки портів внаслідок карантинних заходів.

На думку аналітиків, Омікрон менше вплинув на КНР, ніж очікувалося, і не спричинив економічні проблеми. Видання зазначає, що зростання доходів від зовнішньої торгівлі в Китаї економісти порівнюють хіба що з темпами зростання економік арабських країн — експортерів нафти у 70-х роках минулого сторіччя.

Тим часом китайські мільярдери стали лідерами з втрат своїх статків 2021 року. Це сталося через тиск уряду країни на технологічні компанії у різних сферах — від електронної комерції до позакласного навчання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram