Новини
22 Грудня 2021
905

Лідери за втратами: Статки китайських мільярдерів цього року значно скоротилися

Вартість їх компаній знизилася через тиск китайського уряду

Китайські мільярдери стали лідерами з втрат своїх статків 2021 року, повідомляє Forbes USA.

Видання зазначає, що це сталося через тиск уряду країни на технологічні компанії у різних сферах — від електронної комерції до позакласного навчання.

“Жорстка політика влади викликала різкий розпродаж акцій, які знецінили компанії, що належать китайським бізнесменам, на сотні мільярдів доларів”, — пояснює видання.

Найбільше скоротилися статки засновника онлайн-рітейлера Pinduoduo Коліна Чжена Хуана (мінус $40,2 млрд за рік) та засновника Alibaba Джека Ма (мінус $21,4 млрд за рік).

Акції Pinduoduo з початку року до 10 грудня втратили майже дві третини вартості, акції Alibaba Group знизилися майже на 50% за той же період. Ці та інші компанії зіткнулися з новими суворими законами та штрафами.

Далі за ними йде Хуей Ка Ян, засновник великого китайського девелопера Evergrande, котрий зіткнувся з ризиком дефолту цього року. Його статки скоротилися за рік на $18 млрд — до $9,1 млрд. “Він другий рік поспіль входить до мільярдерів з найбільшими втратами. Криза навколо Evergrande продовжується і загрожує серйозними наслідками для інвесторів”, — зазначає Forbes.

Сукупні статки десяти найбагатших бізнесменів у всьому світі, що втратили найбільше 2021 року, скоротилися на $152 млрд.

Нагадаємо, минулого року понад 60% з більш ніж 2,2 тис. мільярдерів планети стали багатшими, і тільки 36% — біднішими. А статки першої п’ятірки найбільш успішних мільярдерів в сукупності збільшилися на $310,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram