Новини
3 Лютого 2022
589

Багаті стали багатшими: Продажі елітних мегаяхт встановили рекорд

Сукупний статок 2600 найбагатших людей планети торік зріс на $1,6 трильйона

Продаж елітних мегаяхт встановив рекорд і зріс на 77% рік до року. Аналітики пояснили сплеск попиту тим, що заможні люди захотіли усамітнитися на час пандемії, а також зростанням їхнього багатства — капітал найбагатших мільярдерів планети за підсумками минулого року зріс на $1,6 трлн.

Аналітики VesselsValue підрахували, що у 2021 році у всьому світі мільярдерам було продано 887 мегаяхт. Це на 77% більше, ніж у 2020 році та вдвічі перевищує показник 2019 року. Обсяг продажів мегаяхт у 2021 році став рекордним за всю історію цього ринку, наголосили аналітики.

10 найдорожчих мегаяхт, проданих у 2021 році, за даними Forbes, замикає Game Changer оцінною вартістю €49 млн. Перше місце в цьому списку посідає Octopus довжиною 126 м, оснащена вертолітними майданчиками та підводним човном. Оцінна вартість яхти становить €235 млн.

У VesselsValue зробили висновок, що продажі мегаяхт зросли разом зі зростанням статку їх покупців. Сукупний статок 2,6 тис. найбагатших людей планети за підсумками 2021 року зріс на $1,6 трлн. Також серед причин зростання назвали бажання людей із великим капіталом усамітнитися на фоні пандемії коронавірусу.

Investory News підгтували добірку 10 найдорожчих супер’яхт, що були продані минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram