Новини
10 Грудня 2021
697

Японці розробили маску для обличчя: Вона світиться під час контакту з частинками COVID-19

У продаж такі маски можуть поступити вже наступного року

Група японських учених з Університету префектури Кіото створила прототип захисної маски, яка світиться під ультрафіолетовим світлом, якщо людина хворіє на COVID-19, пише Insider.

Вчені стверджують, що виготовлені ними маски містять у своїх шарах додатковий фільтр. Якщо фільтр зняти та обприскати флуоресцентним барвником, що містить антитіла, то при виявленні слідів вірусу COVID-19 він світитиметься під ультрафіолетовим світлом.

При розробці цього вчені ввели неактивну форму вірусу самкам страуса. Потім з їх яєць витягли антитіла — білки, що виробляються імунною системою у відповідь на бактерії та віруси, які потім ввели у флуоресцентний спрей.

В інтерв’ю японському агентству новин Kyodo News дослідник Ясухіро Цукамото розповів, що протягом 10 днів він проводив експерименти з 32 людьми, зараженими вірусом COVID-19.

Він виявив, що маски, вдягнені на піддослідних, яскраво світилися і показували сліди вірусу COVID-19 після того, як на них розпорошили спрей з антитілами та потримали під ультрафіолетовою лампою. Команда Цукамото також зазначила, що в міру одужання пацієнтів та зниження їхнього вірусного навантаження світіння зникало.

Цукамото має намір випробувати маску на 150 учасниках у наступних тестуваннях та сподівається отримати дозвіл від японського уряду на продаж таких масок у 2022 році.

Як писали раніше Investory News, JPMorgan прогнозує, що нещодавно виявлений омікрон-штам може стати каталізатором закінчення смертоносної епідемії сезонного грипу. Докладінше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram