Новини
20 Січня 2022
634

Театри та музеї Нідерландів на знак протесту проти ковідних правил відпрацювали день як перукарні та спортзали

Так прихильники “вічного” змогли насолодитися мистецтвом і зробити собі зачіску

Уряд Нідерландів дозволив перукарським, манікюрним салонам і спортзалам працювати з обмеженням на кількість клієнтів, проте ресторани, музеї та театри залишилися закритими. На знак протесту вони вирішили тимчасово працювати як перукарні та спортзали, повідомляє Bloomberg.

На такий крок пішли виключно заклади культури. Щоб любителі культурного відпочинку могли сходити до музею чи послухати оркестр, у залах обладнали спеціальні місця для стрижки та столи для манікюру. У деяких місцях відвідувачі займалися спортом під наглядом тренера та в оточенні полотен мистецтва.

В акції “Театральний перукар” взяли участь десятки організацій, які визнали обмеження уряду несправедливими. Так, музей Ван Гога в Амстердамі запросив майстрів манікюру, галерея музею Франса Халса у Харлемі перетворилася на тренажерний зал, а у концертному залі Консертгебау глядачі могли підстригтися під час репетиції Амстердамського філармонічного оркестру.

У п’ятницю уряд Нідерландів все ж таки оголосив про плани послабити сувору ізоляцію на фоні зниження кількості смертельних випадків від коронавірусу та госпіталізацій у відділення інтенсивної терапії. Ця заява була зроблена у той час, коли щоденна кількість заражень досягла рекордно високого рівня, зазначає видання.

Тим часом Китай попросив жителів країни припинити замовляти товари за кордоном, щоб знизити ризики поширення омікрон-штаму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram