Новини
7 Серпня 2023
250

У Нідерландах деякі біженці втратили право на перебування

Це торкнулося тих, хто не має українського громадянства

З початку війни до Нідерландів прибули не лише громадяни України, але й іноземці, які на той час легально проживали в Україні з дозволом на роботу чи навчання. Це переважно вихідці з африканських країн, пише nos.nl.

Оскільки з перших місяців біженці з третіх країн нерідко видавали себе за біженців з України, тому Нідерланди перестали надавати захист людям без українського громадянства.

На початок липня у країні залишалося 2300 таких біженців. Їм розіслали листи та запропонували подати заяви на міжнародний притулок (статус біженця замість тимчасового захисту) або добровільно повернутися у свою країну. За добровільне повернення влада пропонувала компенсацію €2 тис.

Втім, за місяць пропозицією отримати міжнародний притулок скористалися лише 500 осіб — вони переїхали до спеціальних центрів. Більшість громадян третіх країн також не звернулися за компенсацією в обмін на виїзд з країни. Дехто зі студентів, які вивчали медицину в Україні, намагаються самостійно оформити навчальну чи робочу візу та знайти житло.

В уряді розробляють інструкції, як муніципалітетам мати справу із цією групою біженців з України: чи дозволять їм надалі жити у муніципальних центрах для українців, чи сотні людей опиняться на вулиці.

Нагадаємо, 6,2 млн українців перебувають за кордоном.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram