Новини
1 Серпня 2023
257

6,2 мільйона українців перебувають за кордоном

Через війну наші громадяни мали шукати прихисток в інших країнах

Близько 6,2 млн українців нині перебувають за кордоном. Вони виїхали через повномасштабне вторгнення рф, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна, пише Укрінформ.

“Після повномасштабного вторгнення Україна стикнулася з безпрецедентною ситуацією. Зараз ми дійсно маємо велику внутрішню міграцію і велику зовнішню міграцію”, — зазначила Бережна.

За словами урядовиці, в Україні понад 5 млн зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Однак, за її словами, не всі громадяни, які були змушені залишити свої домівки, реєструються як ВПО.

“Якщо говорити про виїзд українців за межі України, то тут цифри дуже різні. Ми отримуємо дані і від Верховного комісара ООН у справах біженців, і від Євростату, що веде облік українців, які стали на тимчасовий облік у країнах Європейського Союзу. Маємо інформацію від мобільних операторів, а також від аналітичних установ”, — додала Бережна.

Вона підкреслила, що зібрана інформація опрацьовується і звіряється з даними Державної прикордонної служби України, щоб отримати конкретну цифру.

“У Міністерстві економіки ми приходимо до висновку, що зараз за межами України перебуває близько 6,2 млн осіб, які виїхали з моменту повномасштабного вторгнення”, — резюмувала заступниця міністра економіки.

Нагадаємо, понад 40 тисяч нових компаній з’явилося в України за час війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram