Новини
10 Січня 2022
704

Президент доручив Кабміну розробити програму виплат “ковідної тисячі” неповнолітнім, щепленим від COVID-19

Вже понад 6,7 мільйона українців подали заявки на отримання тисячі гривень

Президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради в понеділок, 10 січня, поставив Кабінету Міністрів завдання підготувати окрему програму виплати 1 тис. грн у межах програми “єПідтримка” для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, повідомляє пресслужба глави держави.

Уточнюється, що під час наради прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що вже понад 6,7 млн українців подали заявки на отримання 1 тис. грн допомоги від держави в межах програми “єПідтримка”.

“Наразі допомогу виплачують вісім банків-партнерів, ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми. На відповідні рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн. У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, з яких на книжки було витрачено 35% коштів (кіно — 29%, залізничні квитки — 13%, театри — 12%, спортклуби — 7,5% тощо)”, — повідомляють в Офісі президента.

Також додають, що наразі триває розроблення порядку запровадження категорії “ліки” для повністю вакцинованих людей віком від 60 років.

Нагадаємо, два банки вже розпочинають видачу фізичних карток “єПідтримка”. Докладніше — за посиланням.

Як відомо, в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram