Новини
4 Червня 2019
916

Facebook вперше інвестував у сонячну електростанцію

У компанії планують повністю перейти на відновлювану енергію вже у 2020 році

Facebook планує інвестувати в масштабну сонячну електростанцію Prospero Solar у “нафтовому штаті” Техас потужністю 379 МВт. Цієї потужності буде достатньо для живлення майже 300 тис. будинків.

Після введення в експлуатацію електростанція стане однією з найбільших сонячних станцій у США, передає Engadget.

Як повідомляється, Facebook вперше інвестував кошти в проект із відновлюваної енергії.

“Вкладання покривають “значну” частину загальних витрат за проектом. Загальний пакет фінансування сонячної електростанції Prospero Solar оцінюється в $416 млн”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що одним із покупців електрики, яка буде вироблятися сонячною електростанцією, є Shell Energy North America – дочірнє підприємство нафтогазового концерну Shell, яке уклало 12-річну угоду з об’єктом, – пише видання.

Facebook і Shell отримають право на федеральні податкові відрахування, які діють в США стосовно сонячних електростанцій.

За інформацією видання Elektrovesti, у минулому році споживання енергії Facebook склало 3,42 ТВт/год. “З яких 75% покрито за допомогою поновлюваних джерел енергії”, – йдеться у повідомленні.

Споживання енергії Facebook

Як зазначив менеджер по енергетичній стратегії Facebook Пітер Фрід, Facebook рада бути однією з перших компаній, що використовують прямі інвестиції для досягнення поставлених цілей в галузі відновлюваної енергії.

“Ми сподіваємося, що такі інвестиції стануть новими можливостями для ряду компаній, ніж довгострокові угоди на купівлю електроенергії. Більша кількість організацій зможе досягти своєї мети та розширення ринку”, – підкреслив він.

Нагадаємо, в Україні бум інвестицій у відновлювальну енергетику. За минулий рік було введено у 2,5 раза більше потужностей “зеленої” енергетики, ніж у позаминулому.

А ще у Миколаївській області запущено сонячну станцію потужністю 13,575 МВт. Прямим інвестором стала канадська компанія TIU Canada. Обсяг інвестицій склав понад €11 млн. Станція складається з 39 тис. сонячних панелей, розміщених на 20 га. Влітку 2019 року завершиться будівництво ще двох СЕС на Одещині.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram