Новини
22 Квітня 2019
1 764

У Миколаївській області запустили сонячну станцію

Влітку 2019 року завершиться будівництво ще двох СЕС на Одещині

В Миколаївській області (селище Калинівка) запущено сонячну станцію потужністю 13,575 МВт. Прямим інвестором стала канадська компанія TIU Canada.

“Обсяг інвестицій склав понад €11 млн. Станція складається з 39 тис. сонячних панелей, розміщених на 20 га”, – повідомляє прес-служба компанії.

За інформацією директора TIU Canada в Україні Валентини Бєлякової, цього літа завершиться будівництво двох сонячних електростанцій в Лиманському районі Одеської області загальною потужністю близько 31 МВт.

“Компанія планує розширити портфель СЕС до 100 МВт. Однак повернутися до цього питання можна буде після прийняття закону про “зелені” аукціони”, – підкреслила пані Бєлякова.

Як повідомили в TIU Canada, загалом Україна має гарну перспективу щодо розвитку сонячної енергетики.

“Країну привабливою робить її розташування. В той час як деякі країни мають багаті покладами нафти, в Україні хороші показники за рівнями сонячної радіації та силі вітру”, – відзначають в коментарі LIGA.net експерти канадського інвестора.

За даними прес-служби Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, у 2018 році в Україні з’явилися 163 сонячні електростанції. “Це рекорд за темпами установки нових потужностей, що генерують “зелену” електроенергію”, – відзначається у повідомленні.

За інформацією відомства, потужність всіх введених в минулому році СЕС сумарно становить близько 850 МВт, “що майже в 3 рази більше, ніж за весь 2017 рік”.

Зокрема, у 2018 році були введені в експлуатацію 163 СЕС загальною потужністю 645,6 МВт, 10 вітряних електростанцій (ВЕС) загальною потужністю 67,7 МВт. А також 4440 СЕС приватних домогосподарств загальною потужністю 106 МВт.

Раніше Investory News писали, що в Україні бум інвестицій у відновлювальну енергетику – за минулий рік було введено у 2,5 раза більше потужностей “зеленої” енергетики, ніж у позаминулому.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram